LITERARNI VEČER Z DANICO OZVALDIČ

LITERARNI VEČER Z DANICO OZVALDIČ

KDAJ:  25. maj 2023 ob 18:00 uri
KJE: Knjižnica Ormož

KATEGORIJA: Kultura

OPIS:

Krojenje tišine je prozni prvenec Danice Ozvaldič, v katerem je na subtilen način poustvarila zgodbo svojega očeta Franca Pintariča, ki je bil rojen v mlinarjevi družini v Pavlovcih pri Ormožu. Biografski roman o življenju Franca in Terezije se začenja v tridesetih letih prejšnjega stoletja na Ormoškem, ki jo desetletja pozneje zapiše njuna najmlajša hči.

Življenje malega Frančka usodno zaznamuje bolezen, ki mu pri štirih letih vzame sluh, zdravniki pa mu zaradi nje napovedo tudi zgodnjo smrt. Odraščal je v skromnih razmerah, vendar v ljubečem in tesno povezanem družinskem okolju. Poslušanje zvokov je za mlinarja zelo pomembno, zato Franček zaradi izgube sluha ne more prevzeti družinskega mlina, vendar po spletu okoliščin in kljub težkim vojnim razmeram postane izjemen krojaški mojster. V Frančkovo zgodbo se postopoma pričnejo umeščati poglavja o dekletu Tereziji, in dve pripovedni liniji se pojasnita v sklepnem delu.

Roman je nastal kot plod raziskovanja njune najmlajše hčere in zapisovanja družinskih spominov, a tudi vpletanja literarne fikcije.

Danica Ozvaldič (1955) se je rodila in živi v Mariboru, je poročena in mama treh otrok. Po izobrazbi je magistrica ekonomije, že od gimnazijskih let pa se ukvarja s pisanjem. Leta 2018 je izšla njena pesniška zbirka Pesmi je ime svetloba. Bila je zaposlena v bančništvu, kjer je pustila trajen pečat. Še vedno se ukvarja z izobraževanji na področju vodenja in komunikacije ter deluje kot mediatorka.

Z avtorico se bo o romanu pogovarjala Marijana Korotaj.

VKLOP

Kultura

Šport

Poslovni dogodki

Prostočasne akt.

Skip to content